Zatürre Nasıl Olunur ?

Zatürre Nasıl Olunur ? Zatürre eski zamanlardan günümüze birçok yaşta ve sosyal kesimde görülebilen tıbbi literatürde pnimani olarak bilinen Akciğer hastalığıdır. Halk dilinde de akciğer iltihabı olarak anılır. Hastalığın ana mantalitesi akciğerlerdeki hava keseciklerinin iltihaplı sıvı ile dolmasıdır. Bununla birlikte nefes almalar zorlaşır, vücuttaki ve kandaki oksijen sayısı düşer.  Tehlikeli bir hastalıktır. Eğer dikkatli olunmaz ve tedavi edilmezse ölümle sonuçlanabilir.-Sarı veya yeşil renkte balgam çıkarma,
– Göğüs ağrısı,
– Kuru ve gürültülü öksürük,Zatürre Nasıl Olunur ?
– Şuur kaybı,
– Aşırı yorgunluk,
– Halsizlik,
– Baş dönmesi,
– Nefes alındığı zaman göğüslerde ağrı,

Peki, zatürre nasıl olunur?

Bu soruyu cevaplamak için zatürreye götüren birkaç basamaktan bahsetmek gerekmektedir: Mesela sigara, kötü hayat şartları, ağır seyreden grip bu hastalığa zemin hazırlamaktadır. Bunun haricinde hastalığın nedeni virüs, bakteri ve mantar gibi mikroorganizmalardır. Bu mikroorganizmalar zatürre hastası olan kişiden bir diğerine aksırma, hapşırma, öksürme veya konuşma esnasında havaya yayılan damlacıkların bulaşması ile geçebilmektedirler.

Küçük bebekler, çocuklar, yaşı çok ilerlemiş olan kişiler risk grubu altındadırlar. Bu nedenle anne babaların veya risk faktörü taşıyan kişilerin daha da dikkat etmeleri gerekmektedir.

Bütün bu belirtiler elbette ki zatürre olunduğu anlamına gelmez. Ancak bu belirtiler varsa eğer mutlaka vakit kaybetmeden bir göğüs hastalıkları uzmanına muayene olmak gerekmektedir. Fiziki muayene, akciğer filmi, balgam ve kan tahlilleri hastalığı net bir şekilde ortaya çıkartabilmektedir. Tedavisi olan bir hastalık olan zatürreye yakalanan kişilerin mutlaka iyi bir istirahat etmeleri gerekmektedir.

Okumak İster misiniz ?

Albinizm Hastası Nasıl Olunur ?

Albinizm, derideki melanositlerin melanin pigmentini üretebilmeleri için gerekli olan tirosinaze (tyrosinase) enziminin eksikliğinin sonucu ortaya çıkan doğumsal …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir