Yakın Koruma Nasıl Olunur ?

Yakın Koruma Nasıl Olunur ? Yakın koruma, genellikle VIP’ler, üst düzey yöneticiler, ünlüler veya diğer yüksek riskli bireylerin güvenliğini sağlama amacıyla görevlendirilen bir güvenlik alanıdır. Yakın koruma uzmanları, tehlikeleri tespit eder, riskleri değerlendirir ve bu kişilere fiziksel koruma sağlarlar.

Gençler arasında heyecan verici ve hareketli bir meslek olarak düşünülen yakın koruma nasıl olunur açıklamaya çalışalım. Can güvenliğini canınızla sağlıyorsunuz. O kıyafetler, o duruş, o karizma….yakın koruma olmaya karar verdiniz. Bazı sınavlardan ve süreçlerden geçmeniz gerektiğini söylememizde fayda var. Öncelikle bu işin de kanunla düzenlenen bir girişi olduğunu belirtmeliyiz.

5188 sayılı kanun gereğince özel güvenlik görevlisi sertifikanızı almakla bu işe ilk adımı atabilirsiniz. Bunun için özel güvenlik görevlisi nasıl olunur başlıklı yazımızı inceleyiniz: http://www.nasilolunur.net/ozel-guvenlik.html

Yakın Koruma Eğitimleri Yakın Koruma Nasıl Olunur ?

Buradan sonra özel güvenlik eğitiminden çok farklı olarak yakın koruma eğitimlerinde görgü kurallarından tutun da ilkyardıma kadar geniş yelpazesi olabilen eğitimler verilmekte. Ayrıca çalışacağınız kurumlar kendilerine uygun eğitimleri de almanızı sağlayabilirler. Zorlu eğitimler de bunlara dahil olabiliyor. Özel güvenlik şirketlerinden bu eğitimleri alabilirsiniz.

Ayrıca Türkiye cumhuriyeti istihbarat ve güvenlik birimlerinin personellerinden bir kısmına söz konusu eğitimleri verdiğini de söylemek lazım.

Bu arada bu eğitimleri alıp sınava girebilmeniz için lise mezunu olma zorunluluğu bulunmaktadır. Bir şekilde eğitimleri alsanız bile lise mezunu değilseniz sertifikayı alamazsınız. Yakın Koruma Sertifikasının olmazsa olmazı lise mezuniyet şartıdır. Elbette siz kendinizi bu konuda iyi olduğunuza ispat edebilirseniz muhtemelen sizi yakın koruması olarak çalıştırmak isteyen kişiler sertifikanızı sorgulamayacaktır.

Bazı ülkelerde, yakın koruma uzmanlarına silah taşıma izni veya özel güvenlik lisansı gerekebilir. Bu lisansları ve izinleri almak için yerel yasalara ve düzenlemelere uygun olarak başvurmalısınız.

Yakın koruma uzmanları, iletişim becerilerine ve kriz yönetimi yeteneklerine sahip olmalıdır. Güvenlik bilincini artırma, tehditlerle başa çıkma ve kriz durumlarında etkili iletişim kurma becerileri önemlidir.

Yakın koruma uzmanları, güvenlik endüstrisindeki değişen tehditlere ve teknolojilere ayak uydurmak için sürekli olarak eğitilmelidir. Yenilikçi koruma tekniklerini ve güvenlik ekipmanlarını öğrenmek için sürekli eğitim programlarına katılın.

Yakın koruma uzmanı olmak istiyorsanız, disiplinli bir çalışma ve sürekli eğitimle birlikte bu adımları izlemeniz önemlidir.

Bizim bulabildiğimiz bilgiler bu kadar. Ne de olsa size yanlış olmaz.

Okumak İster misiniz ?

Veteriner Sağlık Teknisyeni Nasıl Olunur ?

Veteriner Sağlık Teknisyeni Nasıl Olunur ? Türkiye gibi ekonomisi ciddi bir biçimde hayvancılığa dayalı ülkelerde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir