Bağışıklık Sistemi Güçlü Biri Nasıl Olunur ?

Bağışıklık Sistemi Güçlü Biri Nasıl Olunur ? Bağışıklık sistemin oluşması anne karnında başlayıp, doğumla devam eder ve doğumdan sonra üç yıl boyunca devam eden bir sistemdir. Bağışıklık sistemi vücudu dışarıdan gelen virüs, bakteri ya da parazitlere karşı korur. Özellikle mevsimsel grip, nezle, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara karşı vücudun savunma sistemini oluşturan bağışıklık sistemi bazı insanlarda yukarıda bahsettiğimiz aşamalardaki koşullardan dolayı daha güçlü olur ya da daha zayıf olabilir.

Mesela; hamilelik esnasında annenin sağlıklı beslenmesi, sigara içmemesi bebeğin güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmasında etkindir. Yada normal doğumla doğan çocukların sezaryanla doğan çocuklara göre daha güçlü olması yada üç yaşına kadar doğanın etkilerinden tamamen izole edilmeyen, tedbiri de elden bırakmayarak rüzgarla, toprakla birlikte büyüyen çocukların bağışıklık sistemlerinin daha güçlü olması kanıtlanmıştır. Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin yaşları genç bile olsa savunma mekanizmaları yaşlıdır. Mesela, 19 yaşındaki bir gencin bağışıklık sistemi 50 yaşında olabilir. Dolayısıyla 19 yaşındaki bir alyuvarın yapacağı hizmeti yapamaz. Tam tersi şekilde 50 yaşındaki bir kişinin bağışıklık sistemi de 20 yaşında olabilir. Peki, zayıf bir bağışıklık sistemine sahipseniz ve bunu güçlendirmek istiyorsanız, daha doğrusu bağışıklık sistemi güçlü biri nasıl olunur diye aklınıza takılıyorsa aşağıdaki kuralları okuyun derim:

Bağışıklık Sistemi Güçlü Biri Nasıl Olunur ?

Bağışıklık Sistemi Güçlü Nasıl Olunur ?

–  Güçlü bir bağışıklık sistemi sahibi olmanın ilk yolu yukarıda bahsettiğimiz şekilde sizin iradenizde olmadan anne babanızın tercihleriyle olmaktadır. Bu artık geçmiş bir durumdur ve bundan sonrasına bakmak gerekir. Aynı şekilde genetik olarak ta bağışıklık sisteminin güçlü ya da zayıf olması nesilden nesile geçebilmektedir. Buda sizin elinizde değildir.
–  Güçlü bağışıklık sistemi sahibi olmanın en büyük yolu beslenme şeklidir. Asla tek taraflı beslenmeyin. Mesela devamlı et yemek ancak hiç sebze yememek ya da devamlı tatlı türü şeyler tüketmek, devamlı karbonhidrat almak vücudun sadece o mineral, vitamin yada bileşenlere ihtiyaç olan kısımlarını güçlendirir. Dengeli bir şekilde hayvansal ürünler, sebzeler, meyveler, tahıllar tüketilmeli gerekirse bunun için bir yemek çizelgesi hazırlanmalıdır.
–  Obeziteye dikkat edilmelidir. Unutulmamalıdır ki kilolu insanların bağışıklık sistemleri zayıflara göre daha zayıftır.
–  Antioksan tüketimi çok mühimdir. Antioksan içeren vitaminler C,E ve Beta Karotendir. Özellikle C ve E vitamini yönünden zengin besinlere ağırlık verilmelidir.
–  Unutmamak gerekir ki sabah kahvaltılarında C vitamini ağırlıklı kahvaltılar yapmakta bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.
–  Bol sıvı – özellikle su- tüketimi büyük vazife görür.
–  Sebzelerden özellikle brokoli, havuç, enginar, domates meyvelerden kivi ve hayvansal üretimlerden yoğurt güçlü bir savunma sistemi için vazgeçilmezlerdir.
–  Ayrıca bağışıklık sistemini güçlendirici ilaçlarda mevcuttur. Ancak bunları doktor tavsiyesi olmadan kullanmamak gerekir.

–  Bunların yanında sigara ve alkol tüketimine son verilmelidir.

Her kış geldiğinde korkudan üç kat giyiniyorsanız ve yaşlılık döneminde hastalıklardan korunmak istiyorsanız savunma yani bağışıklık sistemini güçlendirmeniz gerekmektedir. Bunun içinde yukarıda ki uygulamanız yeterlidir.

Okumak İster misiniz ?

Albinizm Hastası Nasıl Olunur ?

Albinizm, derideki melanositlerin melanin pigmentini üretebilmeleri için gerekli olan tirosinaze (tyrosinase) enziminin eksikliğinin sonucu ortaya çıkan doğumsal …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir