Behçet Hastası Nasıl Olunur ?

Behçet Hastası Nasıl Olunur ? Behçet Hastalığı Nedir ? 1937 yılında Prof. Dr. Hulusi Behçet tarafından bulunmuş bir hastalıktır. Hastalığın başlangıcı aniden 39,5-40 derece ile başlayan ve bir hafta devam eden ateştir. Daha sonraki  belirgin özelliği ağızda, genital bölgelerde, yanak içinde ortaya çıkan ağrılı yaralardır. Bu yaralar bazı hastalarda gözlerde, omurilikte de ortaya çıkabilir. Bu yaralar 7- 10 gün sonra geçer. Ancak bir müddet sonra tekrardan ağrılı yaralar başlar. Bu şekilde devam eden Behçet hastalığında eğer tedavi olunmazsa körlüğe kadar gidebilmektedir. Farklı organlarda bu hastalıktan etkilenebilmektedir.

Behçet hastası nasıl olunur, bu hastalığa neler neden olur sorusunun cevabı yüzde yüz bulunmuş olmamasına rağmen kuvvetli bir şekilde aşağıdakiler olması muhtemeldir:

Behçet Hastası Nasıl Olunur ?– Kalıtsal faktörler. Bu tür hastalıkların ortaya çıkmasında ilk dikkat çeken ve en çok şüphelenilen unsur genetik unsurlardır. Bu kalıtsal faktörler arasında bazı genleri taşımanın bu hastalığa eğilimi arttırdığı düşünülmektedir
– Ağız bölgesine yerleşen bazı mikroplarda Behçet hastalığına neden olabilmektedir. Bu mikroplar iltihaba neden olduğu için behçet hastalığının hissedilmesine neden olmaktadırlar.
– Ayrıca uçuk virüsü de Behçet hastalığına neden olabilmektedir.
– HLA-5 doku antikoru yani immun sistem (bağışıklık) bozukluğu da nedenlerden biridir.
– Mukoz salgı imal eden zarlara karşı spesifik antikor. Yani kendi organizmalarına ait olmayan organik yapılara karşı molekül geliştirmesidir.

Bu hastalığın tedavisi mevcuttur. Bu nedenle yukarıda saydığımız belirtileri kendinde gören ve şüphelenen kişiler vakit kaybetmeden bir dermatoloğa görünmesi sağlığı açısından önemlidir

Okumak İster misiniz ?

Albinizm Hastası Nasıl Olunur ?

Albinizm, derideki melanositlerin melanin pigmentini üretebilmeleri için gerekli olan tirosinaze (tyrosinase) enziminin eksikliğinin sonucu ortaya çıkan doğumsal …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir