Konjonktivit Nasıl Olunur ?

Konjonktivit Nasıl Olunur ? Başlığı görünce twitter’dan bildiğimiz tivit ya da siyasi-ideolojik bir olgu sanmayın, konjonktivit bir çeşit göz çevresi iltihaplanmasıdır ve gayet can sıkıcı bir durumdur.

Konjonktivitin belli başlı çeşitleri vardır ve bunlara göre belirtiler de değişebilmektedir. Ama genel olarak konjonktivit göz kapağı içi ve gözü saran tabakanın iltihaplanması olarak belirtilmektedir. Ancak korkmayın çoğu çeşidinin tedavisi de vardır.

Göz yaşarması,kaşıntı yanma,kızarıklık,tahriş,göz kapaklarında ya da gözde şişme gibi ekileri belirtilmiştir. Tabi bunlar konjonktivitin çeşidine göre değişir.Konjonktivit Nasıl Olunur ?

En sık görülen çeşidinin alerjik konjonktivitler olduğunu söylemek gerekiyor. Mevsime göre ya da tüm yıl boyunca görülebilen çeşitleri mevcut. Aklerjik Konjonktivitler, uzmanlara göre genellikle polenler, evdeki toz gibi zerreler sorumludur.

Ayrıca çoğunlukla kalıtımsal atopik hastalıkların olduğu kişilerde görüldüğü söylenen atopik konjonktivit de ağır geçirilebilen bir çeşididir.

Kısaca astım örneklerinde olduğu gibi alerjik, ya da belli bir virüse ya da bakteriye bağlı, kimi çeşidi mevsimsel, kimisi ise kalıtsal bazen de kontak lens gibi bazı eylemler sonucu oluşabilen konjonktivit türleri sonuç olarak tedavi edilmeli yoksa (Allah korusun) kötü sonuçlarla karşılaşılabilmektedir.

Konjonktivitten korunmak için uzmanlar hijyen faktörüne dikkat çekmekteler ama gidip de gözlerinizi sabunlu suyla yıkamanızdan bahsetmiyorlar olsa gerek. Kimi konjonktivitler bulaşıcı olabilmektedir. Önlem olarak ayrı havlu kullanmak, ortak makjay malzemesi kullanmamak, elleri yıkamak, gözleri kirli ellerle ovuşturmamak gibi eylemlerin önerildiğini webden görebilirsiniz.

Konjonktivit tedavisinde hastayı rahatlatıcı ilaçlarla birlikte uygulanan tedaviler genellikle sonuç vermektedir. Ancak kulaktan dolma ya da buradan okuma bilgilerle değil, gidip doktora görünmeniz gerekmekte, eğer gözlerinizde herhangi bir rahatsızlık varsa.

Sağlıklı günler dileriz

Okumak İster misiniz ?

Albinizm Hastası Nasıl Olunur ?

Albinizm, derideki melanositlerin melanin pigmentini üretebilmeleri için gerekli olan tirosinaze (tyrosinase) enziminin eksikliğinin sonucu ortaya çıkan doğumsal …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir