Meteoroloji Genel Müdürlüğünde Mühendis Nasıl Olunur?

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde Mühendis Nasıl Olunur? Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı bir genel müdürlüktür. Temel görevi hava olaylarını izleyerek teknik verilere dayanan hava tahminlerinde bulunarak çeşitli iletişim araçları yoluyla halka bildirimlerde bulunup, gerektiği durumlarda önlem alınması için uyarılar yapmaktır.  Türkiye’de ki en eski kurumlardan olan Meteoroloji Genel Müdürlüğü 1925 yılında kurulmuştur.  

Genel Müdürlük bünyesinde çalışan meslek mühendislerden bahsedecek olursak bunların temel görevleri atmosfer olaylarını incelemek, takip etmek ve bunlarla ilgili raporlar sunmaktır. Ancak tabii ki meslek mühendisleri (meteoroloji mühendisliği) dışında çalışan mühendislerde bulunmaktadır. Ancak bu içerikte meslek mühendisleri olan Meteoroloji Mühendisliği nasıl olunur sorusunu cevaplamaya çalışacağız.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünde Mühendis Nasıl Olunur?Meteoroloji Genel Müdürlüğünde Mühendis kadrosunda çalışabilmek için aşağıdaki şartları taşımak gerekmektedir:

– Türk vatandaşı olmak.
– 18 yaşını tamamlamış olmak,
– Kamu haklarından mahrum bulunmamak
– Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
– 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak (Askerliği yapmış olmak veya tecil ettirmiş olmak veya askerlikten muaf olmak)
– Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak (Özürlü kadroları hariç)

Mezun olunması gereken bölümler ise şunlardır:

– Meteoroloji Mühendisliği

Bu 4 yıllık lisans bölümünden mezun olan ve yukarıda saydığımız şartları taşıyan adaylar çift senelerde yapılan KPSS’ ye girmelidirler. KPSS’de genel yetenek ve genel kültür alanındaki soruları cevaplayan adayların KPSS B grubu puanı hesaplanır. Aday almış olduğu P3 puanı ile, tercih zamanlarında atama isteyebilir ve ataması ÖSYM tarafından yapılabilir.

Okumak İster misiniz ?

Veteriner Sağlık Teknisyeni Nasıl Olunur ?

Veteriner Sağlık Teknisyeni Nasıl Olunur ? Türkiye gibi ekonomisi ciddi bir biçimde hayvancılığa dayalı ülkelerde …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir