Olay Yeri İnceleme Polisi Nasıl Olunur ?

Olay Yeri İnceleme Polisi Nasıl OlunurPolis teşkilatının önemi ancak bir suç ile karşılaştığımız zaman anlaşılabilmektedir. Başımıza gelen kötü olaylar sonucu başvuru yapılan mercilerden polis teşkilatının, yaşanan bu olayları çözmekte en çok ihtiyaç duyduğu delilleri bulma ve toplama görevi olay yeri inceleme ekiplerine düşmektedir. “Olay Yeri İnceleme Polisi Nasıl Olunur ?” sorusuna verilecek cevaplara aşağıda hep beraber bakalım.

İşlenen suçlardaki belirsiz noktaların maddi suç delilleri ile aydınlatılması için olay yeri incelemenin önemi büyüktür. Olay yeri inceleme polisinin görevleri arasında; meydana gelen olayın suç teşkil edip etmediğinin tespiti, olayın söylenen şekilde oluşup oluşmadığının tespiti, olay yeri, suç, suçlu ve mağdur arasındaki ilişkiyi oluşturacak maddi delillerin bulunması ve bu delillerin adli mercilere verilmek üzere belgelendirilmesidir. Olay Yeri İnceleme Polisliği  mesleğini seçmeden önce mesleğin kendinize uygun olup olmadığını bilmek ve bu şartlarda severek yapabileceğiniz bir iş olup olmadığını netleştirmeniz gerekir. Kararınız pozitif ise öncelikle polis olma şartınız bulunmaktadır. Ancak olay yeri inceleme memuru olmanız için özel bir bölüm mezunu olma şartı aranmamaktadır. Bununla birlikte olay yeri inceleme uzmanı olmak gibi bir amacınız varsa  biyoloji veya genetik bölümünden mezun olma şartınız bulunmaktadır. Eğer bu bölümlerden birisinden mezun iseniz  ileriki dönemlerde olay yeri inceleme uzmanı olma şansınız bulunmaktadır. Tabi ki siz yine de güncel duyuruları takip edin, belki bir yönetmelik bir kanun değişikliği sizin de bu bölümlerden olmasanız da olay yeri inceleme ekiplerinde çalışma imkanı sağlayabilir. Özellikle;  Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Birimleri Yönetmeliğini mutlaka takip edin.

Olay Yeri İnceleme Polisi Nasıl Olunur ?Olay Yeri İnceleme Polisi Nasıl Olunur ?

Polis memuru iseniz yada adayı iseniz ve olay yeri inceleme polisi olmak istiyorsanız, emniyet müdürlüklerinin web sitelerinde yayınlanan olay yeri fotoğraflarını incelemeniz ve bu mesleği seçtiğiniz zaman ne tür olaylar ile karşılaşabileceğinizi bilmeniz faydalı olacaktır. Bütün bu incelemeleri yaptıktan sonra kararınız pozitif ise belli aralıklar ile verilen olay yeri inceleme kurslarına katılabilirsiniz. Kurslarda başarılı olmanız durumunda sizde bir olay yeri inceleme görevlisi olabilirsiniz.  Emniyet teşkilatı içindeki uygulamalar için ilgili şube müdürlüklerine danışın.

Bütün bu bilgiler ışığında “Olay Yeri İnceleme Polisi Nasıl Olunur ?” sorusuna verilen cevaplar  ve  bu mesleğin içeriği ve şartları sizler için uygunsa, bu mesleği uzun yıllar severek  yapabileceğinizi düşünüyorsanız, sadece bir adım atmanız yeterli. Suç ile savaşta çok önemli bir yere sahip olan olay yeri inceleme ekibi arasında yerinizi almak için başvuru noktalarını emniyet müdürlüklerinin internet sitelerinden öğrenebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!