Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünde Mühendis Nasıl Olunur ?

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünde Mühendis Nasıl Olunur ? ÇAYKUR Personeli Nasıl Olunur ? İktisadi devlet teşekkülü olan Çay işletmeleri genel müdürlüğü olan ÇAY-KUR 1983 yılında kurulmuştur. Bilindiği gibi ülkemizde çay üretimi özellikle doğu Karadeniz bölgesinde yoğun yapılmaktadır ve ülkemiz bu üretimden ciddi bir gelir elde etmektedir.

Buna mukabil çay üretiminin tarihçesi 1917 yılına kadar dayanmaktadır. Genel müdürlüğün misyonu ise: “Türkiye´nin Tarım Politikasına uygun olarak çay ziraatını geliştirmek, çay  kalitesini ıslah etmek, işlenmesini teknik esaslara göre yürütmek, iç ve dış pazar isteklerini karşılamak üzere kuru çay üretmek, ithal etmek ve ihraç etmek, verimlilik esasına dayalı işletme politikasıyla sermaye birikimine yardım ederek yatırım kaynağı yaratmaktır.”

ÇAYKUR’ da Mühendis kadrosunda çalışabilmek için aşağıdaki şartları taşımak gerekmektedir:

– Türk vatandaşı olmak.
– 18 yaşını tamamlamış olmak,
– Kamu haklarından mahrum bulunmamak
– Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
– 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin 6’ncı fıkrasında belirtilen askerlik şartını taşımak (Askerliği yapmış olmak veya tecil ettirmiş olmak veya askerlikten muaf olmak)
– Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile özürlü bulunmamak (Özürlü kadroları hariç)
Mezun olunması gereken bölümler ise şunlardır:

– Kimya Mühendisliği

Bu bölümden mezun olan ve yukarıda saydığımız şartları taşıyan adaylar çift senelerde yapılan KPSS’ ye girmelidirler. KPSS’de genel yetenek ve genel kültür alanındaki soruları cevaplayan adaylara KPSS B grubu puan gelir. Bu puana göre aday tercihlerini yapabilir. Ayrıca ÇAY-KUR genel müdürlüğü taşra bölgesinde çalışacak mühendisler Rize, Artvin ve Trabzon illerinde çalışabilmektedirler

#l #i #r

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top