Twitter.com Kullanıcısı Nasıl Olunur ?

Twitter.com Kullanıcısı Nasıl Olunur ?  Efendim, kimilerine göre bilgi çağından çıkıp sosyal medya çağına girmiş bulunuyoruz. Nedir bu sosyal medya demeden ben söze devam edeyim ve çağın en popüler 2 icadından birine nasıl entegre olacağınızı anlatmaya çalışayım.

PC, Tablet veya akıllı telefon, internet imkânı gibi detayları hızlıca geçip doğrudan işin özüne giriyoruz. Sitemizin adı malumunuz üzeredir ki “twitter.com” Nam-ı diğer şakıyan kuş 🙂 .  Peki bu kuş/kuşlar nasıl şakıyor. Şakıyabilmeniz yani “tweet” atabilmeniz için konu başlığından da anlaşılacağı üzere bir twitter kullanıcısı olmanız gerekiyor. Peki nasıl twitter kullanıcısı olurum, twittera nasıl kayıt olunur? Hemen cevap verelim.

Twitter.com internet sayfasına girdikten sonra (temasını hala çözemediğim) bir fotoğraf bizi karşılıyor: bir cami önünde beyzbol oynayan esmerce 3 çocuk.Tabii bugün bu resim var ama yarın kimbilir hangi tema çıkacak karşımıza belli olmaz. Bu detayı hızlıca geçip dikkatimizi fotoğrafın sağ tarafında bulunan kutucuklara yoğunlaştırıyoruz. Üstteki kutucuk birazdan anlatacağımız (ve muhtemeldir ki bir daha işimize yaramayacak) süreçten sonra Twitter’e giriş yapmak için kullanacağımız alandır. Hemen alttaki “Twitter’da yeni misin?” sorusuna “Evet, abi” deyip yanındaki Kaydol emrine Adımızı ve Soyadımızı bildirerek karşılık veriyoruz. E-posta ve Şifre bilgilerini de girdikten sonra “Twitter’a kaydol” butonuna az önce bize emir veren otoriteye dikleniyormuşçasına tıklıyor ve yeni kullanıcı olmanın vermiş olduğu ezikliği bir nebze olsun üzerimizden atarak rahatlıyoruz.

Twitter.com Kullanıcısı Nasıl Olunur ?

Yaşadığımız tüm rahatlık Twitterin emir-komutasında “Bugün Twitter’a katıl” talimatıyla yerine gergin bir ortama bırakıyor. İsmimizin harika göründüğünü söyleyerek biraz olsun sempatimizi kazandıktan sonra belirttiğimiz e-posta adresimize Twitter’dan doğrulama mesajı gönderileceğine dair bir uyarı alıyoruz. Şifrenizin güvenlik seviyesinin harf-rakam kombinasyonunun karmaşıklığına bağlı olduğunu da bu aşamada hatırlatmakta fayda var. Daha önce Twitter’a kaydolmamış bir kullanıcı adı da bulabildiyseniz sizden şanslısı yok bu aşamada. Ortak kullanıma açık olmayan bir bilgisayarla giriş yapacaksanız “Keep me signed-in on this computer.(Beni bu bilgisayarda kayıtlı tut / Bilgisayarınız Twitter’a girdiğinizde kullanıcı adınızı sizin yerinize hatırlayacak ve her defasında yazmanıza gerek kalamayacaktır.)” özelliğinin seçmeniz pratik olabilir. “En son ziyaret ettiğim sayfalara dayanarak Twitter’ı benim için kişiselleştir.” özelliğini seçtiğinizde ise Twitter sanki size özel butik hizmet sunmak üzere kurulmuş bir internet sitesi gibi gelebilir. 12 punto’dan küçük harflerle yazılmış bir sürü İngilizce kelimeden ibaret, kredi kartı sözleşmesi gibi duran metnin üzerinde “Siz zaten burada ne yazdığını anlamazsınız, anlasanız da okumazsınız. Biz hepsini sizin yerinize yaptık” dercesine “Butona tıklayarak aşağıdaki şartları kabul etmiş oluyorsun” yazılmaktadır. Yine de bu uyarılardan kıllanıp Kullanıcı sözleşmesinin içeriğini merak edenler olursa diye sağ tarafa Hizmet Şartları ve Gizlilik Politikası adında iki bağlantı vermişler. Üzerinde “Hesabımı Oluştur” yazan sarı kutucuğa tıkladıktan sonra e-posta adresimize Twitter tarafından gönderilen doğrulama mailindeki linke tıklayarak Twitter maceramıza resmen başlamış oluyoruz.

Bir twitter kullanıcısına “tweet”inizde yer vermek istediğinizde o kişinin kullanıcı adının önüne “@” simgesini yazmanız gerekiyor, ayrıca “#” simgesiyle başlayan bir kelime grubuna twitinizde yer verirseniz o gün Top Tweet (TT) olmanız da ihtimal dâhilindedir. Eğer başkaları da peşinize takılır aynı kelime grubunu belirli bir süreçte yazmaya devam ederse top twitiniz hayırlı olsun. (Taze bir twitter kullanıcısı olarak hevesinizin kırılmaması için ihtimalin sayısal karşılığını burada belirtmek istemiyorum…).. Profilinizin zenginliğinin tamamen hayal gücünüze ve sosyal çevrenizin genişliğine bağlı olduğunu da hatırlatmak isterim. Az “retweet”, bol “tweet”li günler! (Ayrıca akıllı telefon ve tablet PC lerde bulunan uygulamalar aracılığıyla da “tweet” atabileceğinizi de belirtmek de fayda var).

Twitter en son model sosyal ağlardan biridir ve hayatın iletişime dair her alanında (radyo, gazete, tv) yayılmış durumdadır. İran seçimlerinden önce, Arap baharı sırasında Kuzey Afrikada, müthiş bir iletişim başarısının oluşmasını sağlamıştır. Tabi propaganda aracı olarak da değerlendirenler var. Sonuç olarak twitter karakter sınırı (140) ile iletişimde çığır açmış durumda.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

error: Content is protected !!