Öğrenci Nasıl Olunur ? Öğrenciyi; öğrenim görmek amacıyla ders alan kimse olarak tanımlayabiliriz.
Bu tanıma uyan herkes belli şartlar altında öğrencidir. Ülkemizde ortalama 66 aylık (aşağı yukarı 5.5 yaşında) iken okula başlamak ve öğrenci olmak zorunluluğu bulunmaktadır. Yönetmeliğe uygun davranışlar (okuduğuokulun üniformasına uygun giyinmek gibi) öğrencilik boyunca uyulacak şartlardır diyebiliriz. Üniversite öncesi eğitimde, 2 sene üst üste kalındığında eğitim hakkını tamamlamış oluyor fakat eğer istenirse öğrenciliğe açık öğretimden devam edilebilir.
Bunlardan birincisi olan çalışkan öğrenciler; genellikle tüm kurallara uygun hareket eden, derslerden yüksek notlar alan ve öğretmenleri tarafından takdir kazanmış kişilerdir.
Tembel öğrenci veya “çalışsa yapar” olarak bilinen öğrenciler ise; belli bir çaba göstermiş ve sonuç başarısız olmuşsa çabalamaktan vazgeçen, azimsiz veya azmi gereksiz gören, hayatı tadını çıkararak yaşadığı düşünülebilen, hayat planlarında dersten önce gelebilecek konular olan öyle veya böyle yeterince derslere gereken önemi vermeyen kişilerdir. Çalışsa yapar olarak bilinenler genellikle sınıfı geçebilecek kadar (sınava bir/birkaç hafta/gün kala) çalışanlardır.
Ayrıca, Çalışkan Öğrenci Nasıl Olunur ? içerikli yazımıza da göz atabilirsiniz.
tembel olmamalıyız
bügünden başlayıp bunlara uycam
çevremdekiler çalışkan diyor öğretmen vb ama daha çok çalışmalıyım.